sobota 16. února 2013

Nové obálky (4)

Po dlouhé době opět oprašuji tuto kategorií, která zatím zažila jen tři příspěvky - důvod, proč jsem s ní přestala, byl prostý - příliš mnoho obálek a pochybuju, že vás až zas tolik bavilo se na ně všechny koukat. Nakonec jsem se rozhodla, že to udělám trochu jinak - vždy vyberu ty, které mě buď zaujaly nejvíc, jsou pokračováním celkem slavných sérií, nebo jsou to nové série slavných autorů, a napíšu k nim nějaký ten svůj názor. Tak snad vás tohle zaujme trochu víc. :)
(Tenhle článek je trochu delší, ale slibuju, že příště už ho budu dělat po menších částech. :D)

Across a Star-Swept Sea 
Diana Peterfreund
(For Darkness Shows the Stars #2)
Jako první představuji obálku k druhému dílu knihy, na kterou už jste možná narazili - For Darkness Shows the Stars. Musím říct, že mně osobně se tahle obálka líbí mnohem víc než ta k předchozímu dílu. Modelka vypadá lépe a taky se mi neskutečně líbí, jak je to moře udělané. Až to člověka nutí si tuhle sérií přečíst.



Boj o trůn (v originále Ascend)
Amanda Hocking
(Příběhy o Tryllech #3 - pokračování Dědičky a Rozpolcené)
České obálky, která je, stejně jako její přechůdkyně, totožná s tou anglickou, se už dočkala již třetí, poslední, část příběhů o Tryllech. Já osobně mám všechny tři knihy doma a již přečtené - a jestli jste četli moje recenze, tak víte, že tuhle sérií považuji za značně průměrnou a právě tento poslední díl za značné zklamání. Obálky to má ale hezké, no ne?



Deception
C.J. Redwine
(The Courier's Daughter #2 - pokračování Defiance)
Na téhle sérií jsou zatím rozhodně nejlepší její obálky - Defiance mě zaujala již na první pohled, a o Deception nemůžu říct nic jiného, snad se mi líbí možná i více než předchozí díl. Musím pochválit to, že je na obálce evidentně stejná modelka, nebo jí je alespoň opravdu podobná (taky nesnášíte, když 'hlavní hrdinka' vypadá na každé obálce jinak? Přesně tohle mi vadí třeba u série Mythos Academy od Jennifer Estep) a zatímco na předchozí bylo ve spodní části trochu nejasnější město Baalboden, teď je tam jakýsi tábor. A ačkoliv mě Defiance nenadchla tak, jak by asi měla, tak se na druhý díl přece jen těším.

Dech (v originále Breathe)
Sarah Crossan
(Dech #1)
Tuhle knihu mám osobně doma v angličtině. Českou obálku, která je skoro úplně totožná s tou anglickou, musím ale pochválit - písmo, kterým je napsáno jméno autorky (i jeho barva) se k obálce hodí mnohem více, než to zelené, které se nachází na původní obálce a které se mi nezdálo už předtím. Další plus je určitě to, že jméno autorky nebylo 'počeštělé' - Baronet tohle koneckonců ve zvyku nemá a já jen chválím.


Descendant
Lesley Livingston
(Starling #2)
Tahle série mě osobně tolik nezaujala a tudíž jsem ji taky nečetla (ačkoliv celkem známá bych řekla, že je) - obálky má ale celkem pěkné a ta ke druhému dílu se mi líbí i víc, jak ta předchozí, už jen díky tomu, že na první obálce mi prostředí kolem modelky (i modelčina pozice) přišlo značně divné, tahle obálka už je ale taková, po které bych se v knihkupectví ohlédla.



Horečka Dananů (v originále Faefever)
Karen Marie Moning
(Horečka #3)
Ani k téhle sérií jsem se zatím nedostala, ačkoliv bych, zvlášť, když to teď u nás už vychází, chtěla - bohužel mi do toho ale vždy skočí jiná kniha, která má přednost, a já si nakonec kupuju ji. Ups. Po prvním díle (Temná horečka) mi ale přijde, že je tohle ta nejlepší česká obálka (což teda zatím ze tří není zrovna moc, ale tak) - ačkoliv mě ta modelka na obálce značně děsí, tak je asi pořád lepší, než ta s tou divnou pózou na obálce druhého dílu.


Icons
Margaret Stohl
(Icons #1)
Jestli je vám jméno Margaret Stohl povědomé, tak to bude asi tím, že je jednou ze spoluautorek Nádherných bytostí, u kterých by u nás měl vyjít už asi čtvrtý? díl. Tohle je ale její sólová kniha a konečně dostala i svou obálku, která, musím říct, vypadá značně zajímavě, stejně jako celá kniha - já osobně jsem trochu obezřejnější, protože se mi Nádherné bytosti zase tolik nelíbily, ale možná bych mohla dát Margaret šanci.


Infinityglass 
Myra McEntire
(Hourglass #3)
Obálka již třetího pokračování románu Hourglass zrovna nepřekvapuje - opět se nám naskýtá pohled na holku, která tam někde (kdoví proč) visí ve vzduchu a gravitace na ni evidentně, narozdíl od nás ubohých venkovanů, vůbec nepůsobí. Sérií jsem nečetla, vím ale, že se jedná o knihu o cestování časem (což já vždy měla ráda, takže se mě neptejte, proč jsem po knize vlastně nikdy nešáhla), tudíž obálka k ní svým birazním způsobem i celkem sedí. Ale nevím teda, zda se jedná o nějakou, která by mě nějak extra zaujala.

Jsem roztříštěná (v originále Shatter Me)
Tahereh Mafi
(Jsem roztříštěná #1)
Ačkoliv se mi obálky od CooBoo většinově líbí, dnes vám představuji, dle mého názoru, největší epic fail dnešního vydání nových obálek. Celkové provedení mi ani zas tak nevadí - ale to, že modelka přes 'roztříštěnou' texturu ani nejde vidět mi až neskutečně vadí. Nevím, možná bude obálka naživo vypadat mnohem lépe - prozatím si ale stojím za tím, že to mohlo být mnohem, mnohem lepší. A možná by jen stačilo, aby byla modelka trochu víc vidět. Plus, jako název by stačilo jen 'Roztříštěná' a to obrovské 'Jsem' by tam tudíž nevypadalo tak divně.

Krásná katastrofa (v originále Beautiful Disaster)
Jamie McGuire
(Beautiful #1)
Co o téhle knize vím je to, že ji půlka lidí nenávidí a ta druhá zbožňuje - do jaké kategorie spadnete vy vám ale obálka neřekne. Co vám ale řekne je to, že to s knihou možná zkusíte, protože kdo by takovou obálku nechtěl mít doma? Ačkoliv obálek na podobné téma je poslední odobou jako hub po dešti. Důkazem je třeba Awakening od Katie Kacvinsky. Aneb strčme na obálku sklenici a do ní něco hezkého a lidi po ní budou jen vzdychat.


Setkání s duchem (v originále The Ghost and the Goth)
Stacey Kade
(Mezi nebem a zemí #1)
Po téhle obálce jsem pokukovala už v originále a musím říct, že jsem opravdu ráda, že Fragment nechal tu původní. Není to sice nijaká grafická nádhera, myslím ale, že knihu celkem vystihuje a rozhodně dokáže zaujmout. Mě teda zaujala rozhodně. Název 'Mezi nebem a zemí' sice zní trochu tuctově, není to ale něco, co by mě odradilo od toho, abych si alespoň přečetla, o čemže to kniha je.


Rebel Spring
Morgan Rhodes
(Falling Kingdoms #2)
Zatímco na mě na poličce čeká zatím ještě nepřečtené Falling Kingdoms, byla již odtajněna obálka ke druhému dílu pod názvem Rebel Spring. Netuším sice, jak může léto povstávat, to ale nechme stranou. Co nás zajímá je Harry Potter uprostřed. Ne, teď vážně, to je hůlka? Ahá, svíticí meč. Takže ne Harry, nýbrž Frodo. Pardon.(... cože, Anakin?...) Neboli asi takhle mi to v hlavě 'šrotilo', když jsem obálku poprvé uviděla. Neberte mě ale zas tak vážně, protože se mi rozhodně líbí. První díl byl možná trochu lepší, tahle má ale taky něco do sebe. Navíc mi přijde, že by světlo za osobou mohlo symbolizovat lepší zítřek. Jaj, symbolika.

Sweet Legacy
Tera Lynn Childs
(Medusa Girls #3 - pokračování Sweet Venom a Sweet Shadows)
Mimo jiné přišla na svět i obálka ke třetímu dílu série Medusa Girls, která není o nikom jiném, než třech potomcích Medůzy, které vypadají naprosto stejně. Což si nejsem jistá, že můžeme říct o modelkách na obálkách. I tak se podle mě ale jedná o značně hezkou obálku, která dovede i zaujmout. Já osobně si chci sérií taky někdy přečíst, ještě jsem se k tomu ale nedostala.



Snakeroot
Andrea Cremer
(Nightshade #4 - pokračování Smečky)
Dámy a pánové, představuji vám čtvrtý díl v sérií Smečka. Ne, tohle není vtip. Andrea se rozhodla zahrát si na Cassandru Clare a sérií prodloužila o kdoví kolik dílů. Vzhledem k tomu, že to bude o jiné hrdince, mi absolutně nejde na mysli, proč to proboha neudělala alespoň jako spin-off místo toho, aby ji přidávala k již dokončené Smečce.
Abych se ale vyjádřila k obálce - ta rostlina sice nemusela zabírat dobrou tříčtvrtinu jejího obličeje, jinak se ale jedná o hezký počin. Jediným problémem vlastně je, že je to čtvrtý díl Smečky.

The Bitter Kingdom
Rae Carson
(The Girl of Fire and Thorns #3)
Páni, to už je třetí díl? Bylo asi tak to, co mě při pohledu na obálku napadlo - opravdu mi to nepřipadá tak dlouho, co weby brázdila obálka prvního dílu, The Girl of Fire and Thorns. Co se obálky týče, tak musím říct, že se mi ze všech tří líbí asi tak nejmíň. I modelka v 'kruhu' uprostřed mi do něj připadá příliš nacpaná, jak ho zabírá celým svým obličejem. No, není to špatné, ale šlo to lépe.


The Coldest Girl in Coldtown
Holly Black
Holly Black možná někteří z vás znají jako spoluautorku Kroniky rodu Spiderwicků, kterou jsem jako malá značně žrala. Poté je taky autorkou série Curse Workers. Ale The Coldest Girl in Coldtown se podle mě může pyšnit tou nejlepší obálkou ze všech jejích knih. Opravdu se mi líbí ta bledá ruka, která asi trochu symbolizuje tématiku knihy (upíři) a nápis, který vypadá spíš jako inkoust či tetování na ruce. A to ani nemluvím o té krásné modré kolem. Za mě rozhodně skvělá obálka.





Jaký je váš názor? Co říkáte na rozhodnutí Andrey Cremerové napsat ke Smečce další knihu? Souhlasíte s mým názorem například na obálku knihy 'Jsem roztříštěná'? Která obálka se vám líbí nejvíc? Komentujte. :)

3 komentáře:

  1. Defiance si už dávno chcem prečítať a teraz vychádza už aj 2ka, takže som zvedavá či to niekto vydá u nás, lebo tie obálky sú prenádherné 8)
    Shatter me originálna s dievčinou v bielych šatách je abolútne dokonalá obálka a preto je táto na míle vzdialená od nej. Ale keď zoberiem do úvahy, že to vytvorili ČR/SR tak je naozaj zaujímavá. Ale aj tak ostávam u originálnej 8)
    Nočný tieň mám len 1. diel za sebou, ale počula som tiež o predĺžení série. No keďže to je o niekom nom, fakt nechápem prečo to nie je spin-off, možno by to malo ešte viac popularity.
    Setkání s duchem sa teším, už dlho po knihe pokukujem 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny vypadají velice zajímavě! Ráda bych si pořídila Dech- to zní docela divně. :D Jsem roztříštěná ale taky nevypadá vůbec špatně. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty knihy vypadají dokonale, ze smečky mám 3 díly a těším se velice na ten 4 :) A ty ostatní. Slyšela jsem o nich <3 jsem zvědavá zda na ně budu mít :) a děkuju za tipy.

    OdpovědětVymazat