středa 20. února 2013

Nové obálky (5)

Tak se opět hlásím s nějakými těmi obálkami, které za tu dobu od mého posledního příspěvku přibyly. Což sice nebylo tak dávno, ale tak, když se holt objeví, tak se objeví. A když je sem dávám takhle brzo po posledním příspěvku, tak alespoň splním svůj slib a není jich tentokrát příliš mnoho.


The Brokenhearted
Amelia Kahaney
Hned, co jsem na tuhle obálku narazila, tak mě zaujala - kniha asi nebude nic pro mě - balerína, která dostane mechanické srdce? ehm. Ale musím uznat, že obálku to má značně lákavou, navíc je vám díky ní a názvu už od začátku jasné, o čem to asi tak bude. A ačkoliv si já knihu nejspíš nepřečtu (ledaže by mě přesvědčily recenze), tak se i tak jedná o obálku, u které by mi rozhodně nevadilo, kdybych ji měla doma.



Magie zabíjí (v originále Magic Slays)
Ilona Andrews
(Kate Daniels #5)
České obálky k sérií o Kate Danielsové se mi upřímně nikdy zrovna nelíbily. Ze všech předchozích je pátý díl podle mě ale zatím rozhodně nejhorší. Jediné, co na obálce je, je postava Kate, která navíc drží ten meč, jako kdyby to dělala poprvé v životě, a okolí asi mohlo taky být trochu více propracované. Přece jen ale, obálka nedělá knihu a v případě velmi oblíbené Kate Daniels to nejspíš platí dvojnásob.


Not a Drop to Drink
Mindy McGinnis
Tahle obálka je cozhodně fascinující. Zaprvé výborně koresponduje s anotací knihy (která zní značně zajímavě) a za druhé se mi opravdu neskutečně líbí ty barvy. Ačkoliv obálky podobného typu jsou teď taky všude, tak se mi tahle přece jen neskutečně líbí. Barevný kontrast navíc vyjadřuje, jak je na jedné straně život ještě dobrý a na té druhé už mizí v odstínech šedi. Na vrchu obálku navíc zdobí doporučení od Michaela Granta, od kterého mohli někteří z vás číst sérií Gone či u nás v česku vydané BZRK.




A Radiant Sky
Jocelyn Davies
(A Beautiful Dark #3)
A Radiant Sky je už třetím dílem v sérií A Beautiful Dark od Jocelyn Davies. A co se obálky týče, tak i tím nejhorším. Ta holka má podle mě strašně divnou pózu a rozhodně to není nic, co by mě zaujalo, jak se to trošku podařilo třeba prvnímu dílu. Ono občas se holt stává, že kvalita obálek s dalšími díly klesne. A tohle je rozhodně jeden z těch případů.


Resist
Sarah Crossan
(Breathe #2)
V minulých oválkách jsem vám zde ukazovala obálku na českou verzi knihy Breathe, která je prvním dílem této série. A musím říct, že jakmile jsem uviděla obálku k Resist, tak jsem se zamilovala. Nejenže výborně koresponduje s prvním dílem obálky (a kdybych první knihu už konečně četla, tak bych mohla říct, zda koresponduje i s dějem, ale bohužel) a rozhodně vás donutí se na sérií alespoň podívat.


Tak co říkáte na dnešní nadílku? :)

2 komentáře:

  1. Obálka knihy Resist mě opravdu zaujala. Je velmi povedená, stejně jako obálka předešlého dílu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Not a Drop to Drink - vyzerá krásne! Takéto jednoduché a zaujímavé obálky hneď upútajú moju pozornosť 8)

    OdpovědětVymazat