sobota 16. června 2012

Update za květen (5)

Co se týče května, tak ten zaznamenal zatím nejmenší počet článků (leden nepočítaje) - důvod? Uzavírají se známky a určitě všichni víme, jak učitelé rádi dávají všechny písemky ve stejný týden. V mém případě to byly týdny spíše dva a na web jsem snad vůbec neměla čas, protože jsem se opravdu musela učit, vzhledem k tomu, že mám hezkých pár známek mezi. A aby toho nebylo málo, tak si na mě zrovna předevčírem počíhala nemoc. Šťastné to časy. I tak ale můžu s potěšením konstantovat, že web získal už svého 40. následovníka, čemuž jsem nejdříve ani nemohla uvěřit, když jsem to viděla. Jsem opravdu ráda, že se už tolik lidí rozhodlo můj blog následovat.
Abychom se rychle dostali k věci - ta hlava mě přece jen trochu bolí - tak nejnavštěvovanějším článkem byla za květen recenze k Divergentu, neboli Divergenci, což vzhledem k jejímu nedávnému vydání v češtině opravdu není zas tak velké překvapení. Na druhém místě se umístily RC recenze Posedlosti a Ztraceného světu v podzemí.
Co se týče občasných vyhledávání, díky kterému si lidé můj blog najdou, tak musím říct, že mě i potěšilo, když někdo hledal přímo můj blog. A taky pobavilo, když jsem se dozvěděla, že na mém blogu najdete i básničky o zklamání. Co se člověk o tom blogu díky tomuhle nedozví. :D
Ale abychom už přešli k těm knihám... tento měsíc mi nedorazily žádné recenzní výtisky - pouze jsem dočítala ty, co mi přišly na konci května a ani co se týče koupených knih, tak to žádná sláva nebyla (v počtu, samozřejmě. Nikdy ale nemůžete tvrdit, že to, že mi dorazil například takový Insurgent, sláva není! :D). Ale vím, fotky, nebo se to nestalo. Takže...
The Book of Blood and Shadow by Robin Wasserman
Deadly Cool by Gemma Halliday (Deadly Cool #1)
Social Suicide by Gemma Halliday (Deadly Cool #2)
Dark Frost by Jennifer Estep (Mythos Academy #3)
Insurgent by Veronica Roth (Divergent #2)


Co se týče The Book of Blood and Shadow, tak mě zaujala především svou obálkou od nakladatelství Atom a následně i anotací. Musím říct, že tohle je snad první předělaná obálka od Atomu (tohle nakladatelství předělává hodně knih do paperbacků, než vyjde kvalitní paperbacková verze od původního nakladatelství a většinou mění i obálky), která se mi opravdu líbí víc jak originál. Většinou nad nimi v porovnání s hardbacky jenom vzdychám. 
Co se týče Deadly Cool a Social Suicide, tak tyhle knihy jsem měla v hledáčku už delší dobu, ale konečně jsem se dokopala k tomu, abych si je koupila. Musím říct, že mě hlavně zaujaly především ty názvy. Takové krásně dvojsmyslné. O Dark Frost pro mě ani netřeba mluvit - už třetí díl mé oblíbené série od mé také oblíbené autorky Jennifer Estep. Opravdu mě zabíjí, že na další knihu budu muset čekat až do ledna. A stejně tak netřeba mluvit ani o Insurgentu - Veronica opět překonala sama sebe a já zase musím překonat sebe a konečně už napsat tu recenzi.Navíc jsem za dobu mé absence na blogu nejdřív kvůli škole a následně kvůli nemoci přece jen se čtením knih neotálela a tak se mi jich na recenzi nahromadilo poněkud více. No, ještěže už budou ty prázdniny, že? :)

1 komentář:

  1. INSURGEEEENT! už aby vyšlo v češtině!! :)
    Jinak gratuluji k 40 followers :)

    OdpovědětVymazat