neděle 1. července 2012

Posuď knihu podle obalu #13

 Týdenní meme z dílny Syki.
Cílem je každou neděli zveřejnit jednu knihu a ohodnotit její obálku.


Název knihy: Fragments
Autor: Dan Wells

Anotace:
Kira Walkerová našla lék na RM virus, ale bitva o přežití lidí a partiálů je pouze začátkem. Kira odešla z East Meadow v zoufalém hledání náznaků, kdo vlastně je. To, že samotní Partiálové mají ve své krvi lék na RM, nemůže být náhoda - musí to být součástí většího plánu, plánu, o kterém Kira ví, že je jeho součástí, plánu, který by mohl zachránit obě rasy. Jejími spojenci jsou Afa Demoux, pomatený tulák, který dříve pracoval pro ParaGen, a Samm a Heron, Partiálové, kteří ji zradili a zachránili jí život, ti jediní, kteří znají její tajemství. Ale může jim věřit?
Mezitím, zpátky na Long Islandu,zbytek lidstva se připravuje na válku s Partiály a Marcus ví, že jeho jediná naděje je ta, že je zdrží, než se Kira vrátí.Ale Kiřin výlet ji zavede do zarostlé pustiny postapokalypstické Ameriky a oba zjistí, že jejich největším nepřítelem může být ten, o kterém ani netušili, že existuje..





Co si myslím já:
Páni. Tohle bylo to první, co mě při pohledu na obálku druhého dílu Partials napadlo. Nutno dodat, že to byla jedna z těch obálek, na které jsem jen čekala, až se objeví, protože Partials byla jedna velká úžasná kniha. Strašně se mi líbí, že jakdyby pokračují ve stylu první obálky, tahle se mi ale líbí i o něco víc, převážně díky tomu, že i obálka vypadá o něco hrozivěji, či jak bych to řekla - už tu nemáme plnou cestu vedoucí ke zničenému městu, nýbrž cestu, kterou pohltila voda a i obloha je značně tmavší. Prostě nádhera. Opravdu se už těším, až ji budu mít v těch rukou.
Musím ale říct, že co mě až tak neuchvátilo, byla anotace. Teda, příběh pořád vypadá zajímavě, ale nelíbí se mi moc pomyšlení, že bude kniha evidentně i z pohledu Marcuse (a že on je nejspíš tím vedle Kiry na obrázku a ne Samm, jak jsem si před přečtením myslela). Nikdy jsem totiž neměla Marcuse moc v oblibě. Ale uvidíme, třeba mi Dan pomůže změnit na něj názor.

2 komentáře:

  1. Obálka je skvelá.:) Zatiaľ som však nečítala ani prvý diel, tak uvidíme...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Neliss: tak já můžu mluvit jen za sebe, ale první díl byl rozhodně úžasný. :)

    OdpovědětVymazat