sobota 24. listopadu 2012

RC Recenze: Vášeň

Autorka: L.J. Smith
Knižní série: Temné vize #3

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 256
Překlad: Olga Staníčková

Česká anotace:
Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn?



Stručný děj
Kaitlyn a jejím kamarádům se konečně pdoařilo získat úlomek čistého krystalu od Bratrstva, které nedávno navštívili. Jejich cesta tím ale nekončí - pořád musí vymyslet, kde hrozný krystal pana Zetese je, aby k němu mohli svůj úlomek dostat. K tomu se proti nim obrátil Gabriel. Kaitlyn má ale plán, jak polohu krystalu zjistit - tak, že se v utajení vypraví do Zetesova institutu. Jenže jak už to tak bývá, nic není nikdy lehké a i Kaitlyn plán se opravdu zkomplikuje.


Kolem a kolem
Kaitlyn mi pořád připadala jako celkem průměrná postava, alespoň jsem v téhle knize už našla něco, díky čemu ji obdivovat a to to, že měla odvahu se do Institutu znovu vydat, nevím, zda bych to já snad dokázala.

Musím ale říct, že co mi na předchozích knihách trochu vadilo bylo to, že pro mě, jak jsou ty knihy krátké, tak jsem se nedokázala moc dostat do dalších postav - Gabriela mám opravdu ráda, to ano a na Roba nemám zrovna pozitivní názor, jinak jsem ale neměla pocit, jak kdybych se s ostatními mohla nějak dokázat spojit - v téhle knize se ale objevilo pár nových či starých postav a už jsem měla pocit, že jsem si i s některými ostatními utvořila menší vztah. I když, Anna a Lewis, zbylí členové naší party, pro mě byli pořád tak nějak vzdálení.

Finále je o něco akčnější
Abych se přiznala, tak jsem ze začátku váhala, zda bdue tento díl stejně dobrý jako předchozí dva - začátek mi připadal poněkud divný, nucený a celkově rozpačitý, naštěstí se tak ale nestalo.

A zatímco v minulém díle mi připadalo, že je ještě méně akčnější než první díl, tak ve třetím, závěrečném díle, mi přišlo, že je jí naopak o trochu víc, což bylo jen dobře. Knihu jsem měla přečtenou poměrně rychle a určitě to nebylo jen tím, že je i kratšího formátu. Musím říct, že se L.J. tahle série rozhodně vydařila. Snad jen ještě ten konec mi připadal trochu klišoidní, ale z toho, co vím, má L.J. prostě ráda šťastné konce a člověk by horko těžko hledal knihu od ní, kde se nějaký takový nevyskytuje.

Překlad
Proti překladu opět nic nemám - kniha se v něm četla úžasně a při čtení mě opět jednou žádné drobnosti nerušily.
Shrnutí a hodnocení
Od L.J. Smith jsem moc knih nečetla - pouze Temné vize a první díl Říše temnot. Pokud ale přemýšlíte, kterou knihu si od ní koupit, tak rozhodně šáhněte po Temných vizích, protože ty se mi opravdu líbily. I třetímu, poslednímu dílu, nemůžu dát jinak než skvělé 4 hvězdičky, které si rozhodně zaslouží.

Ráda bych tímto poděkovala nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku této knihy.

1 komentář:

  1. Táto časť bola bezkonkurenčne najlepšia zo série, veľmi sa mi páčila 8)

    OdpovědětVymazat