neděle 4. listopadu 2012

Update za Říjen (10)

Frosty the Snowman was a jolly happy soul...
Aneb sníh je tady! Radujeme se, veselme se... a už je zase pryč.
Asi nějak takhle vypadal říjen v mé hlavě (spolu se sledováním, jak pomalu zaostávám ve své challenge na goodreads :D). Když já tak zbožňuju sníh! Jsem asi jako malé dítě, ale to je mi úplně jedno. Už jsem se těšila, jak půjdu ze školy a bude sněžit, k tomu už bude trochu tma a já se tam někde po cestě rozplácnu na svých kozačkách s podpatky (protože se tu někdo opravdu musel zastavit na 163 centimetrech vývoje) a buď to se mnou pojede ještě trochu dál, nebo dopadnu do nějaké té vrstvy sněhu a opět jednou své rifle prohlásím za čerstvě vyprané. Asi jsem divná, ale kdybychom byli všichni normální, tak by to taky nefungovalo.
Abych se ohlásila s jednou novinkou z toho knižního světa, tak Syki s VeEee rozjely Knižní blogerské ocenění roku 2012 a rovnou do něj šouply tolik kategorií, až se mi točí hlava. Ale už se brzo vydám na brázdění blogů (které jsem v poslední době, stejně jako ten svůj, trochu zanedbávala. No jo, škola), abych si pořádně sestavila seznam těch, které chci nominovat. Jak to tak vidím, tak favority jsou hlavně ty 'slavné' blogy (protože je přece důvod pro to, že jsou slavné), ale doufám, že se mezi ně vetře i nějaký ten méně známý blog (pozn. pro ty, co rádi rýpou - to nemyslím nijak urážlivě, pouze vyjadřuju svůj názor ohledně toho, jak to dopadne. Nikdo neříká, že se nemůžu plést).
Když už o tom mluvíme, tak si o sobě ráda myslím, že jsem neuvěřitelně vtipná, tak mi, prosím, nekažte iluze. Na druhou stranu, kdyby byla kategorie o Blogera s největším egem, tak bych se tam klidně i napsala. Jsem si jistá, že jen ten samotný akt by mi to vyhrál na plné čáře. No co, snít můžu.
Abychom přešli k těm statistikám, co vy všichni tak zbožňujete, já vím - o první místo se v nejnavštěvovanějších recenzích dělí Říše temnot a Hněv bohů a třetí okupuje recenze na Spoutané (i když se asi trochu vyhoupla díky té slečně, co hledala, jak někoho spoutat). Ale teď už přejděme k těm knihám. (Každopádně naprosto bezvýznamné plus pro ty, kdo celý tenhle sloh četli).
 
Koupila jsem si/dostala jsem
The Asssassin's Curse by Cassandra Rose Clarke (The Assassin's Curse #1)
What's Left of Me by Kat Zhang (The Hybrid Chronicles #1)
Break My Heart 1 000 Times by Daniel Waters
From What i Remember by Stacy Kramer and Valerie Thomas
Alice in Zombieland by Gena Showalter (White Rabbit Chronicles #1)
Breathe by Sarah Crossan (Breathe #1)
The Mark of Athena by Rick Riordan (Heroes of Olympus #3)
Confessions of a Murder Suspect by James Patterson (Teen Detective Series #1)
Where it Began by Ann Redish Stampler
Witches of East End [Čarodějky z East Endu) by Melissa de la Cruz (Beuchampovi #1)
Monsters of Men  [Válka Hluku] by Patrick Ness (Chaos Walking #3)
Střípky duší [Shattered Souls] by Mary Lindsey (Souls #1)
Tonight I Said Goodbye [Dnes večer jsem se rozloučila] by Michael Koryta (Lincoln Perry #1)
Sorrow's Anthem [Gymna zármutku] by Michael Koryta (Lincoln Perry #2)

Páni, tento měsíc jsem si pořídila ale knih. Sama jsem nestačila koukat, když jsem je všechny vytahovala z polic. :D Každopádně, jak už to bývá, The Assassin's Curse mě zaujalo převážně svou obálkou a následně i anotací a já věděla, že knihu rozhodně musím mít. U What's Left of Me jsem ze začátku váhala, potom jsem ale na internetu narazila na ukázku z první kapitoly a bylo dojednáno. Na Break My Heart jsem náhodou narazila na goodreads, a už od dob Anny nedokážu odolat dobře vypadající duchařině. Na From What I Remember jsem opět narazila náhodou a řekla jsem si, že to s touhle romantickou oddychovkou zkusím. Když totiž romanťárna, tak alespoň bláznivá. Alice in Zombieland vypadá značně zajímavě a stejně tak zbožňuju obálku. Jsem opravdu ráda, že jsem zamířila pro hardback, protože i bez obalu je kniha prostě nádherná. A lebky uvnitř za to taky stojí.
The Mark of Athena je již třetím dílem v nové sérií Ricka s názvem Hrdinové olympu. Série vychází i u nás u Fragmentu, ale pro tyhle obálky, mou neschopnost čekat a Rickovy dvojsmysly, ji mám doma v angličtině. Věřte mi, máte se na co těšit! Už se nemůžu dočkat The House of Hades. Confessions je první kniha od Jamese Pattersona, po které jsem šáhla, tak snad bude dobrá.
Abych se pochlubila - Where it Began jsem vyhrála na zahraniční stránce a kniha mi přišla od autorky a to rovnou i s věnováním a dvěma podepsanými záložkami. Tak doufám, že se mi bude líbit.
A teď k českým knihám - Čarodějky z East Endu mě zaujaly, jen co jsem se o jejich vydání u nás dočetla. Taky mi připadá, že na to, jak mám téma čarodějnic ráda, jich mám doma nějak málo. Občas je ale holt těžké narazit na nějaké dobré knihy, no. Válka hluku je již třetím, závěrečným pokračováním trilogie Chaos, která se řadí mezi mé oblíbené. Recenze se už brzo dočkáte a prozatím řeknu jen to, že se jedná o úžasné zakončení. Po Střípkách duší jsem pokukovala už v angličtině a když mě mamka zatáhla do toho našeho pidi knihkupectví, aby mi koupila knihu na svátek, tak jsem si vybrala právě ji. Nevím ale, zda jsem jen měla trochu smůlu, nebo to tak opravdu je, ale moc se mi nelíbí hardbacky od CooBoo. Alespoň teda ty bez přebalu, na které jsem dosud narazila. Vnitřek stran není přilepen k vnitřnímu hřbetu a celkově to dává knihám takový nádech opotřebovanosti, že to snižuje mou touhu si knihu koupit. Kdoví, třeba jsem jen narazila zrovna na špatné knihy, ale prozatím to cítím takhle. Hymnu a Dnes večer jsem si pořídila ve slevách na buxu.

Vyžádala jsem si ke zrecenzování
Hněv bohů [The Throne of Fire] by Rick Riordan (Kane Chronicles #1) - recenze
Tajemství upírů [Secret Vampire] by LJ Smith (Night World #1) - recenze
Spoutaní [Blood Ties] by Gabriella Poole (Darke Academy #2) - recenze

Předem se omlouvám za nevyfocené Spoutané, ale knihu má půjčenou kamarádka a ono kdoví, kdy ji dočte, tak jsem se rozhodla ji při focení oželet. Každopádně, Hněv bohů je pokračováním kroniky Cartera Kanea a bylo jasné, že jsem si o její zrecenzování prostě musela požádat. Říši temnot jsem se, po autorčiných překvapivě dobrých Temných vizí, rozhodla zkusit. No a o ty již zmíněné Spoutané jsem si požádala, protože ačkoliv není Temná akademie mou oblíbenou sérií, tak se přece jen jedná o celkem dobré oddychové čtení.

7 komentářů:

  1. Wow... :OO WOW!!! Tak to je sado:D :) Pěkná sbírka. Já tak zavidím, že můžete všichni nakupovat na BD!! :)
    WOW :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Listopad už bude chudší. :D A určitě se k tomu taky někdy dostaneš. :)

      Vymazat
  2. U těch anglických knih mi až oči přecházely. Máš tam hodně knih, které zajímají i mě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jsem ráda, že se konečně cítíš tak, jako já, když ty děláš Sumárum. :D

      Vymazat
  3. Já jsem chudá, já tam nic nemám. Nekecej jako :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I jedna kniha ti může rozvařit mozek, když je to ta správná. :D

      Vymazat