sobota 13. července 2013

Update za duben (16)

Poslední dobou jsem z té prokrastinace jaksi udělala sport - červenec a já vám teprve teď přináším update za duben. Abych se ale omluvila, tak v červnu i květnu to bylo až příliš hektické na to, abych se na něco pořádně zmohla - a když už jsem napsala článek, tak jsem ho radši věnovala nějakým těm recenzím. Už tu ale máme 13. dní v prázdninách a já se konečně vzpamatovala - teda jakžtakž. Každopádně doufám, že vám vysvědčení dopadlo dobře - já měla tři dvojky, takže jsem byla ráda a zároveň si značně zanadávala za to, že se mi pokazil ten poslední test do češtiny - jinak bych mohla dostat i pochvalu od ředitelky. Ale tak. 
Taky yours truly oslavila 10. července (teda, spíš toho šestého - teď vážně, já snad v životě neměla oslavu na den svého narození :D) své již 18té narozeniny a cítí se značně staře. A zároveň dětinsky a má strašnou chuť jít do obchodu a zjistit, zda by po ní prodavačka chtěla vidět občanku, kdyby si šla koupit alkohol. A už by o sobě měla přestat mluvit ve třetí osobě.
Ale tak, tohle beztak asi nikdo nečtete, takže vám představuju svou nadílku za duben. Mimochodem je možné, že květen a červen dám dohromady, protože mi v květnu přišly jen dvě knihy, ale ještě uvidím.

Koupila jsem si/dostala jsem
Scent of Magic by Maria V. Snyder (Avry of Kazan #2)
More Wird Things Customers Say in Bookshops by Jen Campbell (Weird Things #2)
The Girl in the Clockwork Collar by Kady Cross (Steampunk Chronicles #2)
Nameless by Lili St. Crow (Tales of Beauty and Madness #1)
The Fault in Our Stars [Hvězdy nám nepřály] by John Green

Na Scent of Magic jsem se zančně načekala - konečně mi ale dorazila a já se i hned pustila do čtení - pořád to nebylo dokonalé, ale rozhodně mě ani nezklamala. A já snad už brzy napíšu tu recenzi. More Things... mě opět jednou hezky pobavilo. Je to taková kniha, u které nevíte, zda se máte smát, nebo brečet nad tou lidskou blbostí. K žádným slzám u mě ale naštěstí nedošlo. The Girl in the Clockword Collar je už druhým dílem Steampunkové série od Cady Cross. První díl mě sice až zas tolik nezaujal, ale nebylo to ani nejhorší a já se rozhodla, že dám sérií ještě šanci.
Nameless je první knihou v nové sérií od Lili St. Crow, autorky Strange Angels (u nás vyšlo jako Andělé noci), jejíž konec mě sice značně naštval, ale první čtyři díly série se mi líbily a já se proto rozhodla, že to risknu a Nameless si koupím. No a hvězdy od Johna Greena - na ty se vrhnu, až budu mít náladu na to si pořádně pobrečet.

Vyžádala jsem si ke zrecenzování
Jonas [Jonas] by Eden Maguire (Beautiful Dead #1) - recenze
Setkání s duchem [The Ghost and the Goth] by Stacey Kade (The Ghost and the Goth #1) - recenze
Rozhodující bitva [The Serpent's Shadow] by Rick Riordan (Kane Chronicles #3) - recenze
Poslední z bohů [The Last Olympian] by Rick Riordan (Percy Jackson #5) - recenze

Upřímně jsem si nebyla jistá, co od Jonase očekávat - rozhodně jsem ale chtěla knihu zkusit - názory na ni se koneckonců značně liší. Nakonec jsem spadla do kategorienic-moc-ale-ne-nejhorší. Setkání s duchem jsem si chtěla přečíst už dávno v angličtině a když Fragment knihu vydal a já tudíž měla možnost si o knihu požádat jako o recenzní výtisk, tak jsem neváhala. O Rickových knihách snad už ani nemusím nic říkat - já ho prostě zbožňuju. Za všechny výtisky děkuji nakladatelství Fragment. :)

4 komentáře: