sobota 24. března 2012

Paperback vs. Hardcover #1


Tak jsem se vzhledem k tomu, že mám čas na to, abych si sedla k počítači a sesmolila nějakou tu pořádnou recenzi, maximálně tak třikrát týdně, rozhodla o založení této rubriky. No a taky vzhledem k tomu, že je mi vždy líto, když tady delší dobu nic nepřibyde, tak jsem se rozhodla, že vás občas obdařím nějakými těmi 'speciály'. Nebude se jednat ani tak o meme, protože nebudou pravidelné a ve většina případech nejspíš půjde i o něco, nad čím budete moci sami diskutovat.

Příklad toho je taky tahle rubrika 'Paperback vs. Hardcover'. Jsem si jistá, že už vám nejspíš všem došlo, že tady budu porovnávat vždy jednu knihu s měkkou a druhou s tvrdou vazbou, protože v zahraničí na nich často mění obálky (a co jsem si všimla, tak ojediněle i u nás). No a protože ne každý máme ten stejný názor, tak se do komentářů budete moci vyjádřit taky.
Jde spíše jen o takovou blbost sesmolenou mnou, ale já bych na svůj blog ráda přidávala něco, o čem si můžu sama určit, kdy a jak to publikuji. Meme jsou, co se tohohle týče, moc svazující, což je taky důvod, proč se prozatím účastním pouze jednoho.

No a abych vás už přestala nudit svými kecy, tak jsem si pro dnešní a taky první příspěvek vybrala knihu, na kterou už se těším, až konečně vyjde, Unraveling od Elizabeth Norris.


Musím  říct, že když jsem poprvé viděla paperback (vlevo), tak jsem se zděsila, co za hrůzu to vytvořili. Přece jen, na jedné straně máme úžasnou obálku hardbacku a na té druhé... no, paperback. A rozhodně si i doteď myslím, že paperback na hardback v tomto případě rozhodně nemá, protože pevná vazba má rozhodně všechno, co by člověk od hezké obálky očekával: Dobrou fotku, vzbuzuje ve vás chuť si knihu přečíst a rozhodně zaujme, že i kdybyste se po přečtení anotace rozhodli si ji nekoupit, tak byste po ní v knihkupectví přece jen šáhli.
Přece jen je ale můj názor na ten paperback už poněkud mírnější. Nejdřív jsem si sice říkala, co je to za hrůzu, poté se mi ale obálka celkem zalíbila. Jistě, rozhodně nedosahuje takových kvalit, jako hardback a v knihkupectví bych si jí, alespoň na první pohled, vůbec nevšimla, přece jen ale má pořád něco do sebe. A rozhodně to není nic, co bych se snad styděla mít doma. Existují i mnohem horší obálky.
Jaký je váš názor?

3 komentáře:

  1. Paperback: Tady je zajímavý ten rozpad obličeje na jednotlivé kostičky, což určitě souvisí s obsahem knížky. A zároveň je tam napsaný ten odpočet a slogan což se s rozpadajícím obličejem pěkně doplňuje. Ten název knihy, který jde od shora dolů je dost netradiční (myslím že kdyby byl normálně vodorovně vypadalo by to líp).

    Hardcover: Celkově se mi líbí o dost víc. Sice nesází na nějakou originalitu, ale vypadá lépe. Pěkná fotka, díky mlze s nádechem tajemna a v pozadí nějaký "kód". Opět slogan, ale běží vodorovně spolu s názvem knihy.

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím nevíš kdy knížka výjde a nebo jestli už vyšla nikde jí nemůžu sehnat ?

    OdpovědětVymazat
  3. Hardbacková verze knihy už vyšla (http://www.bookdepository.com/Unraveling-Elizabeth-Norris/9780062103734) paperbackovou to čeká za pár dní. :)

    OdpovědětVymazat