neděle 4. března 2012

Posuď knihu podle obalu #2

 Týdenní meme z dílny Syki.
Cílem je každou neděli zveřejnit jednu knihu a ohodnotit její obálku.


Název knihy: Breathe
Autorka: Sarah Crossan

Anotace:
Nádech. Výdech. Dýchej. Dýchej. Dýchej...
Svět je mrtvý.
Přeživší žijí pod ochranou Breathe, společnosti, která přišla na to, jak vytvořit okysličený vzduch.

ALINA
krade už dlouho. Je trochu nervózní, ale nebojí se. Ví jen to, že ji nikdy předtím nechytili. Pokud bude opatrná, tak to bude snadné. Pokud bude opatrná.

QUINN
by se měl o Alinu a i trochu o sebe bát, ale i když je tohle nebezpečné, tak je to taky ta nejzajímavější věc, co se mu za celé roky stala. Holka vašich snů vás každý den nepožádá, abyste ji zachránili.

BEA
mu chce říct, že nic z tohohle není fér; plánovali, že spolu někam pojedou, jen oni dva a doufala, že mu potom přiroste k srdci ona a ne nějaká jiná dívka.

Když se ocitnou Venku s kyslíkem v nádržích, který jim vydrží dva dny, tak vše, čemu věřili, se obrátí vzhůru nohama. Budou schopní se vrátit zpátky? A chtějí vůbec?


Co si myslím já:
Na tuhle obálku jsem narazila teprve dnes a rozhodně mě zaujala už na první pohled. Nejenže vypadá celkem futuristicky, ale také značně tajemně. Před přečtením antoace si člověk třeba i říká, kdo jsou ty postavy na obálce či kam asi tak mají namířeno. Je to to město na obrázku?
Jediná věc, která mi na obálce opravdu vadí, je to, jak napsali jméno autorky. Zaprvé mi font přijde celkem obyčejný a za druhé se mi k tomu ta barva nijak nehodí. Je sice jasné, že chtěli, aby bylo její jméno vidět, ale i tak se to mohlo zařídit chytřeji, takhle to působí opravdu rušivě.

4 komentáře:

  1. ou páni, tahle obálka je rozhodně hodně zajímavá :) líbí se mi tam ta fialová barva :) a celkově je to takové vážně zajímavé :D (opakuji se) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem tuhle knihu před měsícem viděla na blogu u někoho ze zahraničí. Mě hlavně zaujala proto, že je tam fialová :D :D

    OdpovědětVymazat