neděle 26. srpna 2012

Nové obálky (1)

Řekla bych, že účel této nové kategorie asi vysvětlovat nemusím - neustále se objevují nové a nové obálky ke knihám, jak anglické, tak české a vzhledem k tomu, že už jsem trochu delší dobu uvažovala, jak tento blog trochu oživit a dávat na něj i něco trochu jiného, něco, co by vás mohlo navíc zajímat, tak mě napadlo právě tohle. Navíc je to dobrý způsob jak objevit nové knihy. :) Nejspíš se bude jednat o týdenní článek, spíše ale asi bude záležet na tom, kolik obálek se v tu dobu zrovna objeví. Samozřejmě mi vždy může něco uniknout, tak se na mě v tom případě prosím neobořte - bohužel nejsem vševědoucí. Vždy ale uvítám, když mě třeba v komentářích k článku o nějaké zpravíte, abych ji mohla také přidat.
- Prozatím budu přidávat pouze české a anglické obálky (přece jen jsou některé slovenské s těmi českými značně podobné a navíc by to článek značně zdelšilo) v případě ale, že byste měli zájem, bych mohla pátrat i ve slovenských končinách. :)
- Vzhledem k tomu, že nechci, aby byl tenhle článek jen ve stylu 'tady máte pár obálek a hotovo', tak jsem se rozhodla si alespoň pod českými a anglickými obálkami dopřát možnosti napsat, jak to cítím já. A doufám, že i vy se podělíte o své názory. :)

ČESKÉ OBÁLKY

(od fragmentu se jich díky jejich edičnímu plánu objevilo trochu více, bohužel ale ne v podobě, v jaké bych je tu mohla prezentovat.)

Líbí se mi: Temná akademie, Nebezpečně krásný, Hra lží
Nelíbí se mi: Roztomilé malé lhářky (ta ženská mě děsí)
Zlatý střed: Hněv bohů, Bohové olympu (druhá verze obálek se mi opravdu líbí mnohem víc), Temné vize (aneb pořád stejné obálky, jen jiné barvy), Poklad (moc mi nepřijde, že by k prvnímu dílu ladil), Tygrova stezka, Temná horečka (provedení hezké, ale ta žena divně stojí)

ANGLICKÉ OBÁLKY


Líbí se mi: Confessions, Nobody, The Exiled Blade, The Elementals (trochu zvláštní, ale kupodivu se mi to opravdu líbí), Uprising, Ever After, Rules, Fade to Black, Chantress, Naturals, Chosen at Nightfall (ale to myslí vážně? Kolik knih v téhle sérií, kromě původních tří, ještě bude?)
Nelíbí se mi: New Moon (možná je to jen tím, že je to nakreslené a tak, ale prostě ne), Bewitched (celkově divné provedení) Wide Awake (chce to ubrat s barvami)
Zlatý střed: Timeless (ona je ta obálka celkově hezká, jen se mi moc nelíbí, jak já tu mašli od té masky přilepenou k obličeji), Ever my Merlin (žeby to písmo?), Wicked Kiss (ale no tak, mé oči bolí), Right of Way (možná, že kdyby tohle nebyl styl 100000 dalších romantických knih, tak bych to brala jako líbí se mi), Conjure (je hezká, ale tak úplně mi nesedí), Confederates don't Wear Couture, Wings of Tavea (moc prázdné?), Falling to Ash (ach ty vlasy v tom obličeji! Doneste mi někdo nůžky!), V is for Virgin (ukaž trochu ten obličej, mezi námi se opravdu stydět nemusíš)

A co si myslíte vy? Jaká je vaše nejoblíbenejší obálka, která ta nejhorší, jakou pózu byste v životě nedokázali udělat?

3 komentáře:

  1. Moc dobrá rubrika :) Těším se na další pokračování - na nové obálky se člověk vždycky rád koukne. Jenom mi prozraď, jak vyhledáváš ty anglické? Těch je tak strašně moc, že to nechápu :D Musí to být fuška :)

    OdpovědětVymazat
  2. Freckles: Tak ono hodně anglických knižních blogů, stejně jako některé české, na své blogy často dávají nějakou obálku, co se zrovna objevila, tak to vždy prošmejdím. :D Únavné to trochu bylo, ale nic, co bych nepřežila. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zajmavý nápad :) Mě "přišpendlila" obálka Nobody. Ta mě prostě dostala tak, že ty ostatní vidím mlhavě :D (ne, dobře, to zase přeháním... :D)

    OdpovědětVymazat