neděle 9. září 2012

Update za srpen (8)

Máme tu září a s ním mimo školy i další mé Update za předchozí měsíc. Pravda, trvalo mi to teď trochu déle, ale škola, že. Člověk se musí nějak přizpůsobit, aby mu vyšel čas na obojí (+ nějaké ty vedlejší věci). No, já každopádně doufám, že se vám v té škole daří, že máte dobrý rozvrh (nebo že ty předměty máte alespoň dobře rozestavěné - mít první hodinu v pondělí chemií bych nepřála ani svému úhlavnímu nepříteli. No dobrá, možná přála, ale kdyby tu chemií taky nenáviděl - ale víte snad, jak to myslím, že? Pondělí + první hodina + chemie = jestli mě někdo zabijete, tak jsem ochotná si ten hrob za vás vykopat sama). Každopádně, dost o té škole už - fuj, je mi z ní na nic. :D Co se týče blogu, tak ten už dostal opravdu krásných 52 následovatelů - nevím, co vás nutí, na to modré tlačítko u mě kliknout, každopádně opravdu děkuju! Přemýšlím, že bych mohla uspořádat menší giveaway, uvidíme ale, jak mi to vyjde.
Přejděme ale už k rekapitulaci - nejčtenější recenzí byla tentokrát Girl of Nightmares - podle nejnovějších zpráv má navíc první díl téhle série vyjít i u nás u Baronetu (s originální obálkou!) pod názvem Anna krví oděná. Tak opravdu doufám, že vás moje recenze na druhý díl přesvědčila, že si knihu rozhodně musíte koupit. Na druhém místě se umístila recenze na Insurgent, u které mi trvalo doslova věky, než jsem ji napsala, a třetí místo si vysloužila ne zrovna pochvalná recenze na Kruh ohně. Co se týče článků, tak vás nejvíc zaujal první díl Nových obálek (které opravdu potřebují přejmenovat. Zní to tak tuctově. :D)
Každopádně, ty knihy, co. :) Dnes vám je poprvé představuji ve vysoké kvalitě, aneb Mische byl půjčen Nikon.
Earth Girl by Janet Edwards
Foretold by Jana Oliver (The Demon Trappers #4)
Angelfall by Susan Ee (Angelfall #1) - recenze
 Strange Angels by Lili St. Crow (Strange Angels #1)
Glitch by Heather Anastasiu (Glitch #1)
The Gray Wolf Throne by Cinda Willims Chima (Seven Realms #3)
Girl of Nightmares by Kendare Blake (Anna #2) - recenze
Throne of Glass by Sarah J. Maas (Throne of Glass #1)

Tento měsíc se jedná výhradně o anglické knížky. Když už mám nějaké ty peníze, tak si radši kupuju je - přece jen mi přijde, že mě to vyjde levněji. Každopádně, Earth Girl mě zaujala jen co jsem ji spatřila - jak obálkou, tak následně i anotací, tak doufám, že kniha nezklame. Vypadá taky pro jednou zase jako něco nového, nebo alespoň jiného. Foretold je už čtvrtým dílem v démonské sérií od Jany Oliver, kterou mám sice ráda, zatím jsem si k ní ale nenašla tak úplně tu cestu. Tak uvidíme, třeba mě poslední dva díly přesvědčí o opaku.
Angelfall. Ach, ten Angelfall. Ti, co četli mou nadšenou recenzi už ví, jak se ohledně této knihy cítím. Jakmile jsem zjistila, že Angelfall bude vydávat nakladatelství (Susan knihu publikovala sama), tak jsem jen nedočkavě čekala, až se kniha objeví na book depository (ne že by tam nebyla - jednalo se ale o self-published paperback, které vždy stojí poněkud více) a jakmile se tak stalo, tak jsem si ji okamžitě objednala - Angelfall jsem doma prostě mít musela. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Piš, Susan, piš! :D
Strange Angels jsem - a to se podržte - vyhrála u Kath, za což jí moc děkuju. Tuto sérií už jsem četla, ale pouze ve čtečce - a vzhledem k tomu, že se, až na poslední díl, jedná o opravdu úžasné knížky, pomalu postupuji ve své svaté výpravě za tím pořídit si je všechny. Ale znáte to - člověk si radši kupuje nové knihy než ty, co už četl (Angelfall je nejsvatější výjimka). Tak jsem si řekla, proč to u Kath nezkusit, že? A ono hele! :) The Gray Wolf Throne je už třetí díl v sérií Seven Realms, kterou jsem ještě nečetla - už delší dobu po tom ale toužím a knihu jsem si radši předobjednala, dokud byla ještě levná a nestála 10 euro jako její předchůdkyně.
Girl of Nightmares - opět nemám slov. Momentálně jen stalkuju book depository, dokud se tam neobjeví předobjednání první knihy v její nové sérií Antigoddess. Co se týče Throne of Glass, tak to mě taky ze začátku zaujalo hlavně obálkou. Momentálně jsem v procesu čtení 4 předchozích novel a myslím, že se mi kniha bude rozhodně líbit.

2 komentáře:

  1. Strange angels by som si strašne rada prečítala! 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, rozhodně se jedná o skvělou knížku, tak doufám, že k tomu někdy budeš mít příležitost! :)

      Vymazat