neděle 13. ledna 2013

Update za Prosinec (12)

Trcohu později, ale přece jen - přináším své update za minulý měsíc, neboli prosinec.
Abychom nejdřív přišli k tomu hlavnímu - Mischa's Bookish World slaví již 1. rok! Chtěla jsem sice udělat nějaký velký článek, objednat si fanfáry a oznámit to v mezinárodní televizi, ale jaksi mi do toho skočila škola a tak jsem se nedostala ani k jednomu (i recenze mi teď bohužel poněkud stávkují - tak to dopadá, když po vás snad všichni učitelé chtějí, ať máte ty jejich větší projekty hotové do poloviny ledna, aneb ty krásy gymplu :D).
Ještě dneska bych ale měla mít takové poslední 'ohlédnutí' (nebo teda spíš dodělávání) všech těch věcí, tak by se to od tohohoto týdne snad už mělo zlepšit. Taky bych si měla pospíšit, mám pořádné resty (jak lze vidět v mém menu). Snad se mi podaří i uspořádat nějakou tu pozdní giveaway k těm narozeninám, ale opět nic neslibuju, uvidíme, jak mi všechno vyjde.
Strašně moc bych vám ale chtěla poděkovat - za ten rok získal blog už skoro 10 000 (konkrétně 9 800) návštěv a 66 followerů a já jsem za to vám všem opravdu vděčná - když jsem začínala, tak jsem si myslela, že vás mě teď bude následovat maximálně tak dvacet! :)
Abych přešla k tomu obvyklému - nejnavštěvovanější recenzí se tenrokrát stala kniha Bag Girls Don't Die a náleduje ji stejně skvělý Lovec duchů s průměrnou Defiance. Abych si udělala i takovou celkovou statistiku - nejnavštěvovanější recenzí vůbec je už od doby, co se mi na blogu poprvé objevila, Inheritance. Ale teď už k těm knihám.
Hladová přání by Tereza Matoušková
The Golden Lily [Zlatá lilie] by Richelle Mead (Bloodlines #2)
Seizure [Poklad] by Kathy Reichs (Virals #2)
 The Restorer [Okřídlená duše] by Amanda Stevens (Graveyard Queen #1)
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children [Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti] by Ransom Riggs (Slečna Peregrinová #1)
Rubinrot [Rudá jako rubín] by Kerstin Gier (Edelstein Trilogie #1)
The Name of the Wind [Jméno větru] by Patrick Rothfuss (The Kingkiller Chronicle #1)
Starters [Mladší] by Lissa Price (Starters and Enders #1)
Cirkeln [Kruh] by Mats Strandberg, Sara B. Elfgren (Engelsforts #1)
Zatímco mnohdy se tu objevovaly update bez jediné české knížky, dnes je to poprvé, co tu mám update bez jediné anglické. Tak, slyšeli jste. O vánocích jsem si totiž žádné nepořizovala a jen mi tyhle přistály pod stromkem.
Teda, až na Hladová přání, jedinou knihu, kterou jsem pod stromkem neměla, nýbrž se jedná o recenzní výtisk přímo od autorky, za což jsem opravdu vděčná. Původně jsem přemýšlela, zda ji nenafotit zvlášť, ale bylo mi jí líto, takové samotné, tak jsem ji dala rovnou sem.
A zbytek už je k Vánocům - na Zlatou lilií a Poklad jsem se těšila už sakra dlouho a taky to byly první knihy tohoto roku, co jsem si přečetla, a rozhodně se mi obě líbily. Poklad snad stejně jako přechozí díl, u Zlaté lilie mi to pár věcí trošku kazilo, ale i tak skvělé pokračování. Na Okřídlenou duši jsem narazila v katalogu knižního klubu a značně mě zaujala. Sirotčinec jsem si nechala koupit od babičky, recenze jsou na něj zatím celkem rozporuplné, tak uvidíme, jak se mi bude zamlouvat.
Na Rudou jako rubín jsem už slyšela tolik kladných recenzí, že jsem taky nemohla odolat a napsala jsem si o ni. Po Jménu větru taky pokukuju už pěkně dlouho a jsem ráda, že jsem ji nakonec dostala, přece jen je to dražší kniha, na kterou bych sama o sobě asi neměla. Mladší jsem si chtěla pořídit už v angličtině, ale jaksi to nevyšlo, tak jsem opravdu ráda, že mi ji ségra koupila. A Kruh mě zaujal už od té doby, co jsem o něm poprvé slyšela.
Já jsem se dvou Vánoční nadílkou opravdu spokojená - přece jen, osm knih v jeden den? To jsou doslova... no, Vánoce. :D Doufám, že jste taky dostali kupu knížek (nebo něčeho jiného, co jste si přáli) a celkově si svátky (a hlavně to volno!) užili. :)

7 komentářů:

  1. Páni to je sbírka :) Na hladová přání se chystám příští týden, Sirotčinec mám přečtený, je to hodně zajímavá kniha, nicméně mohla být lepší a Okřídlená duše je hodně povedená :) Zrovna se na ni chystám psát recenzi :) Jinak samozřejmě gratuluju k blogovýročí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec netuším, co od toho Sitorčince očekávat, no, ale snad zaujme. :D A děkuju. :)

      Vymazat
  2. Pěkná hromádka, fakt chci ten tvůj koberec. A dodatečně gratuluju k prvnímu roku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :)
      Ále, jsem si jistá, že při pořádném hledání by se někde našel. :D

      Vymazat
  3. Jee všechno nejlepší k prvnímu roku! :) To jsou úžasné tituly. :)

    OdpovědětVymazat