pátek 22. února 2013

Update za leden (13)

Tak se hlásím s již dalším updatem, tentokrát za měsíc Leden a mimo jiné také neuvěřitelně pozdě. Snad mě ale omlouvá to, že jsme toho ve škole měli poslední dobou opravdu hodně a následně jsem se zrovna nedostala k ftáku - a používat svůj fták na mobilu už se mi po všech těch kvalitních fotkách opravdu nechtělo. :D Každopádně, trochu pozdě doufám, že jste měli na konci ledna dobré vysvědčení a že jste do nového pololetí vykročili tou správnou nohou. :)
A teď ke statistikám - nejnavštěvovanější recenzí za leden byla má recenze na Hladová přání od české autorky Terezy Matouškové a následuje ji recenze na Avow. Další statistiky už se mi bohužel za ten měsíc ztratily v záplavě příspěvků za Únor.A teď už těm k knihám. 

Koupila jsem si/dostala jsem
Sealed with a Curse by Cecy Robson (Weird Girls #1)
The False Prince by Jennifer A. Nielsen (The Ascendance Trilogy #1)
The Shifter by Janice Hardy (Healing Wars #1)
Falling Kingdoms by Morgan Rhodes (Falling Kingdoms #1)
Weird Things Customers Say in Bookshops by Jen Campbell (Weird Things #1)
Storm by Brigid Kemmerer (The Elemental Series #1)
Crimson Frost by Jennifer Estep (Mythos Academy #4)
Abandon [Mezi láskou a smrtí] by Meg Cabot (Abadon Trilogy #1)
Glow [Mlhovina] by Amy Kathleen Ryan (Sky Chasers #1)
Unearthly [Nadpozemská] by Cythia Hand (Unearthly #1)

Nutno dodat, že jsem se tento měsíc trochu rozšoupla - tolik k mému udušování se, že si toho po vánocích koupím opravdu jen málo. Závilost je prostě hrozná věc a díky tomu jsem si koupila Sealed with a Curse a The False Prince jejichž poměrně nízké ceně přece nešlo odolat, no řekněte. The Shifter jsem si koupila, jen co mi na účtě přistály nějaké ty peníze, protože jsem po ní už delší dobu trochu pokukovala. S Falling Kingdoms jsem se to rozhodla zkusit v paperbacku. Protože s autorkou zatím nemám zas tak úžasnou zkušenost a na druhou stranu kniha vypadala dobře. Takže kompromis. Weird Things je značně malá knížečka, která obsahuje kompilaci vtipných scének z knihkupectví. Pravda, svým způsobem jsou i vtipné, ale já se vždy ráda zasměji nad liskou blbosí. Ať už to o mě říká co chce. Crimson Frost je již čtvrtým pokračováním mé oblíbené série a rozhodně zatím asi tak nejlepším dílem ze všech. Mezi láskou a smrtí jsem už četla v angličtině, ale to bych nebyla já, abych si ji u mamky, stejně jako Mlhovinu, z katalogu Knižního klubu nevyškemrala. No a Nadpozemskou už jsem četla taky, ale líbila se mi a proto, když vyšla i u nás, jsem se k tomu dokopala si ji pořídit.

Vyžádala jsem si ke zrecenzování
Moje "super" rodinka [Prince of Dorkness] by Tim Collins (Deník #2) - recenze
Prokletí titánů [The Titan's Curse] by Rick Riordan (Percy Jackson #3) - recenze   
Napsáno krví [Drawn in Blood] by Andrea Kane (FBI #2) - recenze

S Mojí "super" rodinkou jsem se rozhodla, že to zkusím, u téhle série již napodruhé. Kniha mi přišla lepší než předchozí díl, ale pořád nic světoborného. Percy je díl od dílu lepší a už začíná značně přituhovat. Napsáno krví mě značně zaujalo a můžu říct, že se jedná o dobrou detektivku, i když se možná trochu pomaleji čte. Za všechny výtisky vděčím nakladatelství Fragment.

2 komentáře: