čtvrtek 22. srpna 2013

Update za květen, červen (17, 18)

Jak jsem minulé update říkala, tak dnes konám. Rozhodla jsem se 'strčit' květen a červen dohromady - zaprvé mi to trochu zmenší ty resty a za druhé mi v květnu přišly pouze dvě knihy, takže to by byl příspěvek tak trochu o ničem. Každopádně doufám, že vy, co ještě chodíte do školy, si užíváte prázdniny, protože už jich moc dlouho nezbývá. Já šla dneska nakoupit sešity a už jen z toho mi bylo blbě. A asi bych o té škole už měla přestat mluvit. Fuj.
Jinak, vím, že obrázky stále blbnou (alespoň mně ano, kamarádce zase stránka, na které jsou uloženy, v pořádku jde, tak nevím) a za to se moc omlouvám, ale snad už se to brzy vyřeší, nebo mě z toho odvezou.
Každopádně, zajímavé na těhle měsících je to, že jsem si pořídila (jak sama koupila, tak si vyžádala k zrecenzování) snad nejvíc pokračování. Vlastně z celkového počtu dvanácti knih nebyly pokračováním pouze dvě. Blbé je, že právě teď na ta pokračování jaksi nemám chuť, tak jsem se (kromě těch recenzních) dostala asi jen k jedné. Ale tak co už.

Koupila jsem si/dostala jsem
Reached [Dokonalý sen] by Ally Condie (Matched #3)
Dark Triumph by Robin LaFevers (His Fair Assassin #2)
Unbreakable by Elizabeth Norris (Unravelling #2)
Loki's Wolves by Armstrong & Marr (The Blackwell Pages #1) *
As Dead As it Gets Katie Alender (Bad Girls Don't Die #3) *
Casual Vacancy [Prázdné místo] by J.K. Rowling
Siege & Storm by Leigh Bardugo (The Grisha #2)
The Twelve [Dvanáctka] by Justin Croning (The Passage #2)

* - knihy z května
S "příjezdem" Reached jsem se konečně pustila do celé Matched trilogie - před časem jsem si přečetla pouze první díl a po tom druhém jsem až doteď vůbec nešáhla. A ačkoliv se recenze nedočkáte, protože jsem si všechny knihy přečetla naráz a s takovou se na ně ty recenze jednotlivě vážně blbě píšou, tak vám tady můžu říct, že dvojka a trojka se od jedničky liší. A to sakra o hodně. A mně se první díl líbil, ale přesto mi ta změna přišla taková vítaná, byla jsem ráda, že se knihy odehrávají v trochu jiném duchu. Na Dark Triumph už se rozhodně těším a už pár nocí si říkám, že bych se do ní mohla pustit (jenže "ejhle, tady mi za pár dní vychází ta a ta druhá kniha jedné série, asi bych si měla přečíst ten první díl, že?" vždycky přijde na řadu). Tak jako tak se ale na DT už těším. Na co se mi ale moc nechce je Unbreakable. První díl se mi sice líbil dost na to, abych si dvojku koupila, ale asi na to holt musím mít tu náladu. Loki's Wolves mi přijde jako značně zajímavá kniha a upřímně nevím, co od ní vlastně očekávat. Tak se uvidí.
Po As Dead As it Gets jsem už šáhla - a po pěti stránkách na mě dolehlo mé abstinenční období, kdy jsem nedokázala udržet pozornost u žádné knihy, a teď na to pokračování opět nemám moc náladu (a to prázdniny měly být převážně o tom, že si ta pokračování konečně přečtu, krucipísek). Prázdné místo od Rowlingové - nečekám dalšího Harryho Pottera a kdyby mi popis nepřipadal zajímavý, tak po knize nešáhnu, takže asi tak. A chuť nemám ani na Siege and Storm. Proboha, co se to děje?? (Nečtecí období už mě přešlo, teď mám spíše "nečtecí období pokračování mých sérií" období) Alespoň čtu první díl Dvanáctky, a to Přechod, bohužel jsem se ale sekla někde v polovině a bojím se, že mě ta kniha už tolik nebaví, z čehož jsem zase smutná. Ale uvidíme, třeba mě to ještě chytne. Přece jen jsem jí při prvním čtení dala dokonce pět hvězdiček a na dvojku se těšila sakra dlouho.

Vyžádala jsem si ke zrecenzování
Prokleté město [Cryer's Cross] by Lisa McMann - recenze
Rozpolcení [Divided Souls] by Gabriella Poole (Darke Academy #3) - recenze
Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka [Adventures of a Wimpy Werewolf] by Tim Collins - recenze
Vymítač duchů [Ghostfighter] by Derek Meister (Das Licht, das tötet #2) - recenze

Od Lisy McMann jsem četla už její trilogií Lovkyně snů a ačkoliv mě zas tolik neoslovila, tak jsem se rozhodla jí dát šanci s Prokletým městem a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená, když zmizel autorčin styl krátkých vět a žádných popisů. Rozpolcení jsou už třetím dílem Temné akademie. Pomalu se to lepší a možná, že kdyby všechny postavy nepůsobily tak uměle - nebo kdyby autorka na konci alespoň neudělala jednu blbost, tak by nahoru stoupala o trochu rychleji.
Deník je takovým pokračováním Deníku úúúplně obyčejného upíra, tentokrát ale z pohledu vlkodlaka, a Vymítač duchů je druhým dílem Lovce duchů, který mě jako kniha opravdu příjemně překvapil... stejně jako mě Vymítač vážně zklamal, přece jen se ale jedná o dobrou sérií a já se těším na třetí díl, akorát je druhý díl holt o něco slabší. Za všechny výtisky děkuji nakladatelství Fragment. :)

6 komentářů:

  1. Tie knihy v Aj kupuješ cez e-shopy alebo skadiaľ ? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super knihy a závidím čtení v angličtině, já se o to před časem pokoušela ale marně... Pouze jsem to opisovala do googlu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ta angličtina možná musí ještě trochu pilovat. :) Ale určitě se k tomu časem dostaneš. :)

      Vymazat
  3. Super knihy, hlavne to Prázdne miesto :)

    OdpovědětVymazat