středa 8. února 2012

Recenze: Angelfall

Autorka: Susan Ee
Knižní série: Penryn & the End of Days #1

Čteno v: Angličtině
Hodnocení: ★★★★★

Anotace:
Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem, aby zničili moderní svět. Na ulicích vládnou ve dne gangy a v noci převládá strach a pověry. Když andělé bojovníci uletí s bezmocnou malou dívkou, její 17ti letá sestra Penryn udělá cokoliv pro to, aby ji získala zpátky.
Cokoliv, včetně uzavření dohody s nepřátelským andělem.
Raffe je bojovník, který leží zlomený a bez křídel na ulici. 
Poté, co věky bojoval své vlastní bitvy, je zachráněn ze zoufalé situace hladovou teenagerkou.
Zatímco cestují temnou a zvrácenou Severní Kalifornií, tak se můžou pro přežití spolehnout jen jeden na druhého. Spolu cestují k pevnosti andělů v San Francisku, kde ona bude riskovat vše, aby zachránila svou sestru a on bude čelit milosti svých největších nepřátel kvůli šanci, že by mohl být zase celý.

Recenze je bez spoilerů.
Když se řeknou andělé, většina lidí si vybaví milé bytosti s křídly, které jim letí na záchranu. Takhle to ovšem není ve světě Penryn Youngové, jíž andělé napadli a zničili domov. Celá planeta je teď v troskách, lidé jsou bez domova a ona samotná bojuje spolu se svou šílenou matkou a mladší sestrou Paige, která je na vozíčku, o život. Poté, co je opustil otec, je právě Penryn tou, která se o svou rodinu stará a proto, když jí anděl unese sestru, je ochotná udělat cokoliv, aby ji zachránila. Dokonce i požádat o pomoc umírajícího anděla, kterému jeho druhové odřízli křídla.

Penryn byla normální dívka. Chodila do školy, žila celkem dobrý život. Jenže potom andělé zaútočili a ona byla nucena bojovat o přežití. Rozhodně je to podle mě velmi silná a statečná hrdinka a ačkoliv má někdy chuť všechno nechat být, tak to neudělá. Neuvěřitelně jsem si ji oblíbila a rozhodně jsem si s ní vytvořila takové 'pouto', jaké ještě s žádnou jinou hrdinkou. Rozumněla jsem všemu, co dělala a všechno jsem cítila s ní. Rozumněla jsem její touze zachránit svou sestru i tomu, kam až byla ochotná zajít.

Páni. Ano, to je asi tak jediné, co jsem nejdřív byla o téhle knize schopna říct. Ačkoliv proti andělům nic nemám, nemohla bych je počítat mezi svou oblíbenou tématiku. Alespoň doteď. Rozhodně jsem se chystala si Angelfall přečíst až někdy v nedohlednu, přečetla jsem si ovšem pár recenzí a ty mě na knihu neuvěřitelně navnadily, že jsem prostě počkat nemohla. Susan vytvořila s anděly skutečně vynikající příběh a celkově neuvěřitelně báječnou knihu. od které jsem nebyla schopna se vůbec odtrhnout. Říkáte Hush, hush? Omlouvám se, nemůžu vás slyšet přes úžasnost (nebo spíše dokonalost) téhle knihy.

A ani nechtějte, abych začínala psát o Raffem (a taky abych to jméno skloňovala... ehm). O něm já budu básnit ještě dlouho, to vás předem varuju. Byla bych si ho okamžitě ukradla pro sebe, kdybych mu s Penryn tolik nefandila. Že ten rozhodně ví, jak si holku získat, i když se o to teda rozhodně nesnaží. Některé jeho komentáře byly úžasné a já nemohla jinak, než se smát. Měla jsem ho strašně ráda pro to, co dělal a na konci knihy si mě získal ještě víc, pokud to teda bylo vůbec možné.

O Angelfall vám můžu říct jediné: Rozhodně je to jedna z nejlepších knih (možná dokonce i ta nejlepší), co jsem kdy četla. A že jich nebylo málo. Byla natěsnaná akcí a neuvěřitelnými zvraty a já si samotnou autorku strašně oblíbila i za to, jak některé věci ke konci vyřešila. Moc se to takhle nestává a proto jsem byla neuvěřitelně překvapená a kniha u mě stoupla ještě výš. Jedinou vadu, kterou vůbec měla, byla ta, že musela skončit. A že jsem hned po přečtení měla neuvěřitelnou chuť si ji přečíst ještě jednou. A kdyby už nebyla jedna v noci a já neměla druhý den školu, tak bych to nejspíš i udělala.

Dalším negativem je, že kniha bohužel není k dostání na book depository a proto jsem měla možnost si ji přečíst pouze ve čtečce. To ovšem knize na úžasnosti neurozhodně neubírá. A můžu rozhodně říct, že pokud se tam někdy objeví, tak si ji koupím, i kdyby to byly mé poslední peníze. Mám pocit, že než vyjde další díl, tak očekáváním umřu. Kvůli knize mám chuť zavést rating na milion hvězdiček. A vám rozhodně doporučuji, abyste si knihu přečetli. Protože ona rozhodně stojí za to.

6 komentářů:

  1. O této knize slyším upřímně úplně poprvé a strašně mě zaujala. Ještě jsem nečetla knihu, ve které by andělé byli ti špatní. Jestli se mi někdy dostane do rukou či do mojí budoucí čtečky, rozhodně nebudu váhat a ihned si knihu přečtu! Skvělá recenze!

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla jsem se zeptat, bylo by možné poslat tuto knížku na mail? Předem díky :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, jen mi napiš, jaký je tvůj mail. :)

      Vymazat
    2. havlenova.martina@seznam.cz
      Díky moc, nemohla jsem jí nikde sehnat. Mimochodem super blog ;)

      Vymazat
  3. Ahoj mohla bys mi prosim take poslat knihu na mail Anysek1002@seznam.cz, dekuji moc predem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, mohla bych prisím poprosit o zaslání na mail? adresa je : callmetinabest@gmail.com

    OdpovědětVymazat