neděle 23. prosince 2012

Posuď knihu podle obalu #16

 Týdenní meme z dílny Syki.
Cílem je každou neděli zveřejnit jednu knihu a ohodnotit její obálku.


Název knihy: Antigoddess
Autor: Kendare Blake

Anotace:
Staří bohové neumírají...
Nebo alespoň to si Athéna myslela. Ale potom se pod její kůží začaly drát pírka, napadají její plíce jako nějaká zvláštní rakovina a Hermés se objevil s horečkou, která mu požírá kůži. Tolik ke klidnému žití až na věky v neutuchajícím zdraví.
Při hledání příčiny jejich pomalé, mizerné smrti, cestují Athéna a Hermés po světě, shromažďují přátele a stejně tak naráží i na nepřátele, staré i nové. Jejich hledání je zavede ke Cassandře - obyčejné dívce, která kdysi byla výjimečnou kněžkou, chráněnou a milovanou bohem.




Co si myslím já:
Když jsem poprvé zjistila, že Kendare Blake, jedna z mých neoblíbenějších autorek, píše novou knihu, tak jsem byla značně nadšená. A co teprve, když jsem zjistila, že ji píše o řeckých bozích. Delší dobu jsem proto jen netrpělivě vyhlížela obálku a výsledek je... no, ne úplně to, co jsem si představovala, či v co jsem snad doufala. 
Ta obálka není špatná, to ne, celkem se mi líbí. Jen mi spíš připomíná jedny z těch detektivních knih, které mají všechny obálky na stejné brdo. Tudíž absolutně nic, pod čím bych si představovala napínavý příběh o řeckých bozích. Ještě uvidím (a že opravdu uvidím :D), jak bude obálka vypadat naživo, ale zatím si stojím za tím, že se mi nezdá, že by knihu tolik vyjadřovala.

3 komentáře:

  1. Možno, že fakt nesúvisí až tak s obsahom knihy, ale aj tak sa mi veľmi páči :)

    Pozývam ťa na môj novovytvorený blog o knihách: http://nana-books.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat