pondělí 2. dubna 2012

Update za březen (3)

Tak nám opět skončil měsíc a já vás jdu zase otravovat svými kecy do měsíčního Update. (Dělám si srandu, já vím, jak je zbožňujete... :D)
Tento měsíc jsem se nedočkala tolika nových followers jako v měsíci přechozím, ale musím vám s radostí oznámit, že je nás už krásných 30! Páni. Pro někoho možná málo, ale pro mě to je (a taky znamená) opravdu hodně.
A ačkoliv se to mohlo občas zdát, tak tento měsíc jsem se opravdu neflákala, právě naopak. K recenzím jmen změnila 'šablonu' - hodnocení teď najdete hned na začátku namísto na konci a anotace je i v takovém pěkném rámečku. Myslím, že to tak vypadá lépe a posunutí hodnocení nahoru je i trochu praktičnější. I když upřímně, takovou renovaci bych už nerada dělala znova. :D
Menší změnou prošel i celkový vzhled blogu, když jsem změnila jeho šablonu a trochu i ty barvy. Opět mám ten dojem, že to takhle vypadá mnohem lépe. Záhlaví jsem nechala stejné (prošlo pouze menší renovací) už jen z důvodu lenosti (:D) ale taky proto, že si myslím, že vypadá celkem hezky, tak by tady mohlo snad chvíli vydržet, než mě přepadne touha ho vyměnit.
Taky jsem ke konci tohoto měsíce úspěšně navázala spolupráci s nakladatelstvím Fragment, což mimo jiné znamená, že se nejspíš dočkáte o něco víc recenzí (...českých knih :D).
Taky jsem začala trochu přemýšlet o nějakých tématech a založila proto rubriku Mé myšlenkové pochody a nově také porovnávám měkkou a tvrdou vazbu anglických knih (možná se dočkáte i článku na podobné téma, až na to, že budu porovnávat české a anglické obálky).
Co se týče návštěvnosti článků, tak na celé čáře rozhodně zvítězila RC recenze na Inheritanci, která se tímto stala i nejnavštěvovanější recenzí. Dále jste se zajímali i o můj článek v myšlenkových pochodech a srovnání měkké a tvrdé vazby. Na druhém místě v nejnavštěvovanějších recenzí se umístila Blood Red Road a třetí místo obsadil Temný ráj.
No, že jsem se to rozkecala. Tak že bychom už přešli k těm knihám? :)

První na řadě jsou ty, které jsem si koupila:


Forgiven by Jana Oliver (The Demon Trappers #3)
Touch of Power by Maria V. Snyder (Healer #1)
Virus [Virals] by Kathry Reichs (Virals #1) - recenze
Partials by Dan Wells (Partials #1)

Abych se přiznala, tak sérií od Jany Oliver jsem ještě nečetla, už delší dobu se na to ale chystám a ono je vždy výhodné si ty knihy koupit v předprodeji, než čekat na to, až si je člověk přečte, když už má ty dva díly doma. Touch of Power jsem si chtěla přečíst už zatraceně dlouho (a taky jsem chtěla tu obálku :D) a po menším risku s book depository mě nakonec moje 'detektivní schopnosti' nezklamaly a skutečně to byla ta skvělá obálka (a že skvělá je. Rozhodně jedna z nejkrásnějších, co mám). Na Virus jsem natrefila v knihkupectví a samozřejmě jsem ho hned musela mít, a Partials? Na ty se těším, až si je pořádně vychutnám. Opět úžasná obálka a ještě k tomu jsem zrovna měla i na hardback.

A teď ty, které jsem si vyžádala ke zrecenzování:


Vyvolení [Secret Lives] by Gabriella Poole (Darke Academy #1)
 Rudá pyramida [The Red Pyramid] by Rick Riordan (Kane Chronicles)
Erebos: Hra, která zabíjí! [Erebos] by Ursula Poznanski
Inheritance [Inheritance] by Christopher Paolini (Inheritance #4) - recenze

Musím říct, že mě opravdu překvapilo, jak malá knížečka Vyvolení jsou. Zvlášť, když jsem ji viděla vedle takového obra jako je Erebos. Nejdřív jsem si říkala že fajn, holt bude malé písmo, ale i to bylo kupodivu normální. Takže prostě miniknížečka. Ricka mám hodně ráda a proto se rozhodně těším, až si Rudou pyramidu přečtu a na Erebos jsem slyšela celkem chválu. Bílá cihla je samozřejmě reading copy Inheritance, což byla rozhodně úžasná knížka a úžasné zakončení jedné velké série. Za všechny recenzní výtisky děkuji nakladatelství Fragment.

 

[Pokud se chcete na fotky podívat v plné velikosti (a nevíte jak), tak na ni klikněte pravým tlačítkem myši a dejte 'zobrazit obrázek']

3 komentáře:

  1. Měla jsi dát Temnou akademii vedle Inheritance :D to by byl teprve rozdíl :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super :))
    Temnou akademii bych si taky chtěla přečíst...
    Jinak já bych knihy v aj vůbec nezvládla :-( máš můj obdiv :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Verča: Tak on mezi Inheritancí a Erebosem není zas takový velký rozdíl, takže by to Akademie o moc menši nevypadala. (Pokud teda ještě menši vypadat jde :D)
    Rodaw: Temná akademie není špatná. Sice se neřadí mezi mé top knihy, ale určitě bych ti navrhla, ať si ji přečteš, postavy neiritují a děj dokáže překvapit... Zítra můžeš čekat i recenzi. :) A co se týče knih v aj, tak bych to tak snadno nevzdávala. Ono si třeba můžeš myslet, jak to není těžké, ale dokud to nezkusíš, tak opravdu nevíš, zda to pro tebe je, nebo ne. :)

    OdpovědětVymazat